Cum hrănești o pisică sterilizată?
Vă gândiți să vă sterilizați pisica sau ați făcut-o deja? Grozav! Castrarea are o mulțime de avantaje pentru tine și prietenul tău blănos.
În primul rând, contribuiți la reducerea suprapopulării și, prin urmare, a numărului de pisici de stradă. În al doilea rând, sterilizarea pisicii le va reduce considerabil dorința de a pulveriza. Și, în al treilea rând, vă protejează pisica de mai multe boli. Singurul lucru de care trebuie să rețineți este că va trebui să adaptați tiparul de hrănire al pisicii. Veterinarul nostru este aici pentru a vă explica de ce și cum să faceți acest lucru.
Risc crescut de creștere în greutate
Înainte de a fi sterilizate, pisicile masculi pun multă energie în a rătăci în căutarea unui partener potrivit. Ei pot sta departe zile întregi și uneori se vor lupta fizic pentru partenerul lor. Femelele, pe de altă parte, pun multă energie în gestația, nașterea și creșterea pisicilor ei. Când o pisică este sterilizată, acest consum de energie dispare în mare parte.
Pisicile sterilizate au un teritoriu redus; petrec mai mult timp pe canapea și duc o viață mai leneșă. Acest lucru are, evident, un impact asupra metabolismului și a aportului de alimente. De fapt, pisicile sterilizate au nevoie de până la 30% mai puține calorii pe zi decât înainte. Dar iată partea dificilă: în timp ce energia unei pisici sterilizate scade, apetitul lor crește. Și de aceea sterilizarea este un factor de risc important pentru creșterea în greutate și chiar pentru obezitate.
Pentru a evita acest risc, va trebui să adaptați tiparele de hrănire ale pisicii. Iată cum să o faci:
1. Hrănește-ți pisica în funcție de nevoile lor
Vă recomandăm insistent să alegeți hrană pentru pisici sănătoasă, bine echilibrată, care să răspundă nevoilor nutriționale ale pisicii dumneavoastră. Merită întotdeauna să verificați ambalajul pentru a vedea ce ingrediente sunt folosite. Hrana noastră pentru pisici, de exemplu, este făcută cu ingrediente naturale și multă carne proaspătă, preluată zilnic de la abatorul local.
Nu trebuie să cumpărați rețete speciale pentru pisici sterilizate. Trebuie doar să reduceți cantitatea de calorii în funcție de nevoile lor!
2. Controlează cantitatea zilnică de alimente
Ai găsit hrană sănătoasă pe care pisica ta sterilizată o iubește? Minunat. Următorul pas este să vă dați seama cât de mult vă puteți hrăni pisica. Vă sugerăm să urmați instrucțiunile de pe pachet ale hranei preferate. Dar rețineți că fiecare pisică este diferită și, prin urmare, uneori este necesar să adaptați individual cantitatea pentru pisica dvs.
Mai sunt două lucruri de reținut. În primul rând, mâncarea uscată conține mai multă energie decât alimentele umede. Așa că poate părea că îi oferi prietenului tău felină croșete insuficiente, când de fapt satisface complet nevoile pisicii tale. În al doilea rând, vă sugerăm să nu exagerați cu bunătăți. Ca ghid, nu oferi pisicii tale mai mult de 10% din aportul zilnic de calorii în dulce. Ambalajul tratamentului ar trebui să conțină și informații despre calorii.
3. Oferă pisicii tale mai multe hrăniri pe zi
Instinctul nostru natural este de a oferi pisicilor două mese mari pe zi și de a umple bolul. Dar pisicile preferă de fapt mai multe mese mici în diferite locații de mâncare. Asta pentru că au încă un instinct foarte puternic de a vâna. Vă recomandăm să dați până la cinci porțioare mici pe zi. Acest lucru va stimula nevoile mentale și comportamentale ale pisicii.
Vă recomandăm, de asemenea, hrănitoare cronometrate sau puzzle-uri de hrănire! Pisicilor le place să lucreze pentru hrana lor, iar acest lucru le va încuraja să mănânce conform nevoilor lor. Așa că gândiți-vă la răspândirea mai multor opțiuni de hrănire în întreaga casă – chiar mai bine dacă sunt la înălțimi diferite. Pisica le va adora!
Pe lângă aceste sfaturi de hrănire, vă încurajăm și să vă jucați cu pisica în fiecare zi. Acest lucru îl va ajuta pe prietenul tău blănos să folosească energia și să rămână în stare de vârf!
Pentru pisicuțele sterilizate noi, echipa Extru-Can, oferim hrană specială cu pui. Rețeta este bazată pe 40 ani de cercetare în nutriție animală a celui care a înființat Extru-Can, medic veterinar specializat în nutriție animală, dr. Rus Vasile. În plus, nu conține coloranți sau conservanți chimici și are termen foarte sucrt de valabilitate, 120 zile, ceea ce îl face mereu proaspăt și delicios.