Lună: februarie 2021
Copiii și pisicile – de ce să crească împreună?
Un studiu făcut pe aproape 600 de tineri a relevat faptul că expunerea precoce la pisici îi împiedică pe cei mici să dezvolte alergii mai târziu în viață.
Primul an din viață unui copil este cea mai importantă perioadă în construirea rezistenței, consideră autorii studiului ce a fost publicat în Jurnalul de Alergii Clinice și Experimentale (în orig. Clinical & Experimental Allergy Journal), citat de cotidianul britanic The Telegraph.
Felinoterapia sau tratarea cu ajutorul pisicilor
Cu mai mult de 10 mii de ani în urmă, omul a intenționat asupra pisicii ca la un vânător de excepție asupra rozătoarelor(șoarecii și șobolanii) și nu mai mult. Însă,cu timpul,omul a observant că acești vânători pot prevedea ceea ce nu poate să prevadă ei însuși. Spre exemplu, năpastiea sau calamitatea naturală, precum și ce e mai curios să depisteze bolile.
Ce trebuie să știi despre alimentația pisicilor
Pisica este un carnivor strict. Ea s-a adaptat, în cursul evoluției sale, la o alimentație aproape exclusiv pe bază de carne, caracterizată prin multă apă, proteine, materii grase, prin prezența (mai ales în ficat) a vitaminei A în natura și prin bogăția în vitamina B, precum și printr-o absență aproape totală a glucidelor. Totuși, nevoile de minerale sunt aceleași cu ale altor specii carnivore domestice.
Cantitățile de alimente zilnic necesare pot fi ajustate în funcție de valoarea energetică a acestora.